Uszlachetnione ciastko drożdżowe, wypełnione masą makową z bakaliami. Pokryte lukrem i orzeszkami ziemnymi.
Drożdżowe ciasto o zróżnicowanym kształcie i smaku, do wyboru z owocowym dodatkiem, kruszonką lub z serem.
Ciasto drożdżowe o niestandardowym kształcie, wypełnione jagodowym nadzieniem, udekorowane kruszonką i pudrem.
Puszysta bułeczka drożdżowa, wypełniona nadzieniem jogurtowym, posypana kruszonką i pudrem.
Ciasto francuskie w postaci charakterystycznego grzebienia z nadzieniem owocowym lub budyniem, udekorowane kryształkami cukru.
Wyrób z ciasta francuskiego w kształcie trójkątnej koperty z zapieczonym w środku jabłkiem.
Wypieczone na złoto ciasto francuskie w kształcie charakterystycznej rurki, wypełnione bitą śmietaną.
Tradycyjne ciastko drożdżowe w kształcie spłaszczonej kuli, wypełnione marmoladą.
Ciastko drożdżowe w kształcie rogalika, wypełnione masa jogurtową, oblane białym lukrem.
Trójkątne ciastko z lukrem na bazie ciasta drożdżowego z nadzieniem w postaci pieczonych jabłek.
Ciastko na bazie ciasta parzonego, nazywane hiszpańskim pączkiem, ozdobione glazurą z lukru.
Okrągłe ciastko w kształcie babeczki z ciasta biszkoptowo-tłuszczowego z owocowymi dodatkami (jagodami, czarnymi porzeczkami).
Tradycyjne ciasteczka z cukru pudru i białek, idealne jako dodatek do kawy czy herbaty.
Tradycyjne ciastka bezowe wypełnione kawowym kremem i udekorowane delikatnie zmieloną kawą.
Charakterystyczne podłużne ciastka na bazie ciasta parzonego, wypełnione bitą śmietaną, posypane delikatnym pudrem.
Kuliste ciastka o niepowtarzalnym smaku, oblane ciemną czekoladą i udekorowane wzorem z białej czekolady.
Eleganckie ciasteczka z kremem i alkoholem, na spodzie z ciasta makaronikowego, zatopione w ciemnej czekoladzie.
Dwa kruche półksiężyce wypełnione kremem i marmoladą, zatopione w czekoladzie, udekorowane wiórkami czekoladowymi.
Eleganckie ciastka oparte na jasnym i ciemnym cieście biszkoptowym o zróżnicowanym smaku, przełożone kremami. W zależności od rodzaju, udekorowane owocami w galaretce lub wyszukanymi kremami.
Charakterystyczne kruche ciasteczka z ciasta biszkoptowo-tłuszczowego, wypełnione marmoladą, zanurzone do połowy w czekoladzie.
Skład: mąka pszenna 500, cukier, tłuszcz roślinny, żółtka jaj, amoniak, ziarna: mak niebieski, sezam, słonecznik, dynia.
. . .
Produkowane są wg tradycyjnej receptury, bez polepszaczy, wypełniaczy, konserwantów i barwników. W swoim składzie zawierają ziarna słonecznika, maku, dyni i sezamu. Pestki dyni przeciwdziałają rozrostowi i zapaleniu prostaty, hamują odkładanie się złogów cholesterolu, zapobiegają miażdżycy. Wykorzystywane są też w leczeniu stanów zapalnych nerek i pęcherza moczowego. Nasiona słonecznika poprawiają prace systemu immunologicznego, wspomagają profilaktykę chorób serca i niwelują poziom stresu. Zawierają witaminę A, poprawiająca widzenie o zmroku i dbającą o ładny koloryt skóry oraz witaminę D, zapobiegającą krzywicy u dzieci i osteoporozie u dorosłych. Mak zawiera dużo białka i fitynę, która reguluję pracę układu nerwowego, a sezam – zawiera dużo żelaza (zapobiega anemii), wapnia (wzmacnia układ kostny), łatwo przyswajalnego białka, witamin B1 i B2 (regulują pracę układu nerwowego).
Charakterystyczne, okrągłe „buźki” z ciasta kruchego, udekorowane marmoladą.
Wypieczone a następnie wysuszone pieczywo pszenne z dodatkiem mleka. Idealne jako alternatywna przekąska lub lekkostrawne, dietetyczne danie.